Herkkuja puutarhan antimista ja rikkaruohoistakin

0

Innokkaat puutarhaihmiset suunnittelevat jo kevättä ja kesää. Tähän saumaan sopii ravintolakokki ja biologi Päivi Lehtosen Kotipuutarhan keittokirja (Readme.fi 2013).

Kotipuutarhan keittokirja haastaa kokeilemaan uusia reseptejä käyttäen sekä puutarhan hyötykasveja että sen riesana rehottavia tuttuja rikkakasveja. Reseptien tähtinä loistavat kotimaiset kauden raaka-aineet.

Keittokirja tuo iloa ja ideoita niin puutarhaharrastajille, villiyrteistä kiinnostuneille, säästäväisille kotikokeille, tuotteliaiden puutarhurien naapureille kuin uusia elämyksiä etsiville kulinaristeille.

ALANVAIHDON MALLIESIMERKKI
Päivi Lehtonen on alun perin ekologian alalta väitellyt biologi. ”Vuonna 2008 loikkasin erään tutkijapestin loputtua ensin puutarha-alalle, sitten kauan palaneen intohimon perässä ravintolakouluun, päätyen ravintolakokiksi ja ohjelmapalveluyrittäjäksi”, Päivi kertoo.

”Opettajat ja toimittajat tuntuvat pitävän minua alanvaihdon malliesimerkkinä, sen verran usein tupsahtaa haastattelupyyntöjä sähköpostiin. Ja mikäpä siinä – tämä kirjani on tavallaan yksi näyte siitä, miten kaksi hyvin erilaista uraa voi saada kulkemaan käsi kädessä”, hän hymyilee.

Päivi toivoo, että hänen esimerkkinsä kannustaa jokaista paitsi kokeilemaan puutarhansa rajoja, myös pohtimaan, mitä itse kukin voisi tehdä saadakseen työurastaan enemmän omannäköisensä.

Teksti: Aira Kuvaja

Jaa somessa.

Jätä vastaus