Avotulen tunnelmia ja herkkuhetkiä

0

Tulilla-kirja (Minerva kustannus 2017) kertoo sekä tulen että tulilla istumisen merkityksestä ihmisille. Samalla se johdattaa avotulella valmistettujen herkkujen äärelle.

Kirjan ohjeet ovat kokeiltuja esimerkkejä ruuan valmistukseen tulella. Hiillostaminen, loimuttaminen ja rosvopaistin kypsennys maakuopassa, ruoan valmistus muurikkapannulla tai savustaen ovat vaihtoehtoja minkä tahansa ruokaraaka-aineen kypsentämiseen.

Kirjassa opastetaan valitsemaan sopiva nuotiopaikka tulentekoon, annetaan ohjeet loimulaudan rakentamiseen sekä kerrotaan, miten rosvopaistille saadaan toimiva maakuoppa. Lisäksi kirjassa esitellään herkullisiksi todettuja reseptejä niin kala-, kasvis-, kuin liharuuillekin.

Matias Koskimies on helsinkiläinen ruokaharrastaja ja ammattivalokuvaaja, joka on perehtynyt ruoanvalmistukseen avotulella.

Jaa somessa.

Jätä vastaus