Behind the scenes – miten syntyi mökkiteemainen kevätjuhla?

0
Showing 1 of 1

On vasta helmikuu, mutta juhlakurssin eli virallisemmin Suomalainen juhla- ja tapakulttuuri -opintojakson opiskelijat ovat suunnanneet ajatuksensa jo toukokuuhun ja kotitalousopettajaopiskelijoiden perinteiseen kevätjuhlaan, joka on kurssin lopputyö.

Mikä on juhlan teema? Keitä kutsutaan? Mistä saamme sponsoreita? Aiheista käydään kiivasta keskustelua. Välillä jopa yhteistyötaitomme meinaavat unohtua ja opettajamme joutuu muistuttamaan, ettei kurssilla ole kyse vain juhlan järjestämisestä, vaan myös yhdessä tekemisestä ja hyvien yhteistyötaitojen kehittymisestä.
Juhlan teemaa pyöritellään erilaisten vaihtoehtojen välillä: meri, itämaiset ruoat, Marimekon unikot… Mikä olisi aikaisempiin vuosiin verrattuna riittävän uusi idea, muttei liian erilainen? Juhlan teemaksi valikoituu lopulta kesäinen mökkimaisema, joka koetaan inspiroivaksi ja kevätjuhlaan sopivaksi. Teema tulee näkymään niin juhlan menussa, sisustuksessa, kuin juhlaväen pukeutumisessakin. Tarkoitus ei kuitenkaan ole pukeutua simmareihin tai sortseihin ja lippikseen, vaan pysyä asiallisesti kesäisessä cocktailasussa.

MAUT KOHDALLEEN
MAALISKUUSSA
Kurssin opiskelijat ovat jaettu kolmeen suunnitteluryhmään, joilla kullakin on oma vastuualueensa. Ryhmät työskentelevät omissa oloissaan, mutta jakavat kuulumisiaan tietokoneen välityksellä sekä yhteispalavereissa pitkin kevättä. Keittiöryhmä on laatinut juhlaan mitä herkullisimman menun. Alkupalapöydässä on tarjolla muun muassa itse savustettua siikaa ja saaristolaisleipää. Pääruoka tarjoillaan pöytiin ja siinä on lisäkkeenä tietysti uusia perunoita voisulalla ja jälkiruokana nautitaan raparperitartalettia. Ensimmäinen menu-kokeilu oli maaliskuussa ja sen jälkeen keittiöryhmä on tehnyt paljon ajatustyötä hioakseen makuja vieläkin paremmiksi.

YLIOPISTON TILOISTA
MÖKKIMAISEMAKSI
Kutsukortit lähetettiin matkaan huhtikuun alussa. Niiden teemaan sopivasta rennosta ulkoasun suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi saliryhmä. Saliryhmän vastuulla ovat juhlan kutsukorttien ja kiitoskorttien lisäksi tilojen esteettinen ilme. He sisustavat tilat sekä suunnittelevat toimivan kattauksen yhteistyössä keittiöryhmän kanssa. Sisustuksessa on nähtävissä niin mökin rantamaisemaa, luonnon kukkasia kuin räsymattojakin.

JOKA PAIKAN HÖYLÄT
Hallintoryhmä pitää juhlan lankoja käsissään ja on tietoinen kaikesta budjettia ja aikataulua myöten. He laativat kutsuvieraslistan ja selvittivät kutsuttavien osoitteet. Osoitteiden etsiminen oli aikaa vievää puuhaa, koska samalla nimellä oli monta osumaa. Taisi joku kortti tipahtaakin väärän ’’Ville Virtasen’’ postiluukusta. Hallintoryhmän tehtävänä oli myös organisoida sponsoreiden hankkiminen. Yhteensä sponsorointipyyntöjä lähetettiin kymmeniä. Peloista huolimatta myönteisiä sponsorointivastauksia on saatu kasaan kiitettävästi niin ruokapuolta kuin somistustakin tukemaan.

H-HETKI LÄHESTYY
Helmikuusta ollaan tultu pitkälle ja menua kokeillaan huomenna toisen ja viimeisen kerran ennen H-hetkeä. Ryhmien välinen toimintakulttuuri on kehittynyt hurjasti kurssin ensikokoontumisesta ja mielipiteitä vaihdetaan nyt aikuisen asiallisesti. Tämän lehden mennessä toukokuun puolivälissä painoon, on kovasti töitä tehnyt juhlatiimimme valmiina ottamaan vieraat vastaan ja tekemään heidän juhlastaan ikimuistoisen. Juhla päättyy auringon laskiessa kuohujuomalasit kilisten ja illan pääesiintyjän soittaessa flyygeliä.

TEKSTIT JA KUVA: ELLA AIROLA

Showing 1 of 1
Jaa somessa.

Jätä vastaus