Fazer selvitti kaikkien aikojen kouluruokasuosikit

0

maksuton kouluruoka täyttää tänä vuonna 70 vuotta, ja osana juhlavuoden toimenpiteitään fazer järjesti kaikkien aikojen kouluruoka -äänestyksen suomalaille. kestosuosikkien makaronilaatikon ja pinaattilettujen kärkeen äänestyksessä kiilasi niukasti lihapullat ja perunamuusi. nyt viikonloppuna järjestettävässä tubecon-tapahtumassa fazerin isännöimässä ruokakorttelissa maistellaan ja keskustellaan kouluruoasta, ja viikolla 35 menneiden vuosikymmenien kouluruokia nautitaan fazerin amica-kouluravintoloissa ympäri suomen.

Kaikkien aikojen kouluruoat top 10 (2018):

  • Lihapullat ja perunamuusi
  • Makaronilaatikko
  • Pinaattiletut
  • Kalapuikot
  • Broiler-currykastike ja riisi
  • Kasvispihvit
  • Kanaviillokki
  • Puurot
  • Keitot
  • Pastaruoat

Fazer.fi-sivuston Kaikkien aikojen kouluruokakyselyyn vastasi 21.5.-17.6. välisenä aikana 2 899 vastaajaa ympäri Suomen. Valmiita vastausvaihtoehtoja oli annettu kuusi kappaletta nykylasten tiedettyjä kouluruokasuosikkeja. Lisäksi vastaajilla oli mahdollisuus ilmoittaa jokin oma suosikkinsa.

”Kotiruoka ja perinteiset suomalaiset ruoat maistuvat koululaisille, kuten kala- ja siipikarjaruoat sekä lihapullat, jotka ovat olleet koulujen ruokalistoilla vuodesta 1978. Me Fazerilla pidämme huolen, että ravintoloistamme löytyy jatkossakin perinteistä ja hyvänmakuista kotiruokaa, johon luotetaan” pohtii Fazer Food Services Suomen gastronomia- ja tuotekehitysjohtaja MARIANNE NORDBLOM.

Fazer Food Services toimii kumppanina n. 60 koulussa ja tarjoilee ruoan päivittäin 34 000 koululaiselle. Tubecon-tapahtumaosallistuminen on osa Fazer Food Servicesin Kouluruoka 70 vuotta -juhlintaa, joka huipentuu teemaviikkoon ravintoloissa 27.-31.8.

#munkouluruokani #ruokaystävä
#ruokaajollaonmerkitys #fazerfoodservices

Fazer-konserni

Fazer on kansainvälinen perheyritys, joka tarjoaa leipomo-, makeis- ja keksi- ja viljatuotteita, kasvipohjaisia aterioita, maidottomia tuotteita, mukaan otettavaa ruokaa ja juomia sekä ruokailu- ja kahvilapalveluita. Fazerin missio on Ruokaa, jolla on merkitys. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä noin 40 maahan. Fazerin menestys on sen perustamisesta lähtien vuonna 1891 perustunut parhaaseen tuotteiden ja palvelun laatuun, rakastettuihin brändeihin, osaaviin ihmisiin ja vastuulliseen toimintatapaan. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 1,6 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee lähes 15 000 henkeä. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan meettisiä periaatteita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja YK Global Compactin periaatteisiin.

Jaa somessa.

Jätä vastaus