Hyvää ja monipuolista ruokaa makkarapaketin hinnalla

0

Verna Kaunisto-Feodorowin Katusoittajan keittokirjassa (Gummerus 2015) herkutellaan monipuolisella ruualla oikeasti pienellä budjetilla. Suuri osa kirjassa olevista resepteistä on mahdollista toteuttaa lenkkimakkarapaketin hinnalla. Kirja sopiikin erinomaisesti opiskelijoille, mutta myös vähävaraisille, työttömille, eläkeläisille ja elämäntaiteilijoille. Monet resepteistä ja niiden lomassa kerrotut katusoittajan omakohtaiset kokemukset ovat peräisin Kaunisto-Feodorowin opiskeluajoilta Ranskasta, jolloin köyhyys kävi ihon alla mutta ruokakulttuuri kukoisti.

Verna Kaunisto-Feodorow sai kimmokkeen kirjaansa Helsingin Sanomissa olleesta artikkelista, jossa pitkäaikaistyötön sanoi siirtyvänsä lenkkimakkara-ruokavaliostaan terveellisempään siinä vaiheessa, kun hänen taloudellinen tilanteensa kohenee. ”Ruoanlaitto voi olla nautinto, jonka voi kokea myös pienellä budjetilla. Itse olen kokenut vähäiset varat haasteena, joka tuo oman lisämausteensa kokkaamiseen”, Kaunisto-Feodorow toteaa.
Katusoittajan keittokirja auttaa luomaan niukkuudesta runsautta ja kertoo, mitä ilman köyhällä ei ole varaa olla. Keittiön perustarvikkeet kannattaakin päivittää tili- tai tukipäivänä. Aidoista aineksista valmistuvat käden käänteessä muun muassa turkkilainen linssikeitto, kala-mozzarellamunakas ja köyhän kosto eli leivonnaiset ja jälkiruuat kuten paholaisenkakku tai marjapizza. Mukana on myös paremman päivän ohjeita sekä esimerkkejä viikkomenuiksi.

Verna Kaunisto-Feodorow
Katusoittaja alias Verna Kaunisto-Feodorow on keittokirjailija, viulisti, musiikkipedagogi ja kahden lapsen äiti. Vernalle ruuanlaiton nautinto on autuutta, jonka voi kokea myös pienellä budjetilla.
Katusoittajan keittokirja: 157 sivua, ovh. 23 €

Jaa somessa.

Jätä vastaus