Jäähyväiset – vai uusi mahdollisuus?

0

Pitelet käsissäsi Kotitalous -lehden viimeistä paperille painettua numeroa, sillä vuoden 2018 alusta Kotitalous- lehti ilmestyy ainoastaan verkossa!

Kotitalousopetus-lehti perustettiin vuonna 1936 järjestölehdeksi ja lehden perustajana oli Maataloudellinen kotitalousopetusseura. Ensimmäinen lehti ilmestyi vuonna 1937. Kotitalousopettajien liitto ry tuli toiseksi julkaisijaksi vuonna 1941 ja lehti muuttui tilattavaksi koti- ja suurtalousalan ammattilehdeksi. Lehden omisti edelleen Maataloudellinen Kotitalousopetusseura, mutta kustannukset lehden julkaisemisesta jaettiin molempien yhdistysten kesken. Vuonna 1974 lehden kolmanneksi julkaisijaksi tuli Kotitalouden kandidaatit ry.

Kotitalousopetus-lehti uudistettiin vuonna 1952 ja lehden nimeksi tuli Kotitalous. Lehden merkitys ammattilehtenä kasvoi, kun uudistusten myötä julkaistiin ruotsinkielisiä artikkeleita. Yliopistollisen kotitalousopetuksen alettiin julkaista lehdessä alan tutkimuksia. Kotitalous-lehden tavoitteena on alusta lähtien ollut tiedon välittäminen kotitalousalan ammattilaisille.

Kuva: Pette Rissanen

Kotitalouslehti on koko historiansa ajan ollut taloudellisesti ahtaalla. Lehti on kuitenkin onnistunut pysymään pinnalla kaikkien vaikeuksien keskellä. Kuluneen syksyn aikana olemme liittohallituksessa joutuneet tekemään raskaan päätöksen painetun Kotitalous-lehden lopettamiseksi. Totuus lehden kannattamattomuudesta oli vaikea hyväksyä, mutta lehden kustannukset vievät liiton taloudesta aivan liian suuren osan.

Toivon tietysti, että kaikki lehden aktiiviset lukijat kotitalous-, kuluttaja- ja ravitsemisalan ammattilaiset, alan yritykset ja yhteisöt ja oppilaitokset löytävät tiensä sähköisen Kotitalous-lehden pariin. Uskon ja toivon edelleen Kotitalous-lehden ammattilehtenä kertovan lukijoille alan uusimmat kuulumiset pintaa syvemmältä laajemmin ja nopeammin. Verkkolehti on luettavissa osoitteessa https://www.kotitalouslehti.fi/

Kotitalousopettajien liitto täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Olemme liittohallituksessa päättäneet uudistaa liittomme logon ja värit. Logon Kolme rengasta symboloivat kotitalouden tavoitteita ja sisältöalueita uuden opsin mukaisesti. Uudistuksien toivomme palvelevan Kotitalousopettajien liton jäseniä ajanmukaisesti ja uudistuneella ilmeellä.
Tavataan verkossa!

Anneli Rantamäki
anneli.rantamaki@riihimaki.fi

Jaa somessa.

Jätä vastaus