Keijo Mikkonen on Vuoden kotitalousopettaja

0

Keijo Mikkoselle myönnettiin Vuoden kotitalousopettajan tunnustuspalkinto Educa-messuilla Helsingissä 27.1.2018. Palkinnon luovuttivat Anneli Rantamäki ja Aira Kuvaja Kotitalousopettajien liitosta sekä Sirpa Lähdevuori E.Ahlströmiltä.

Keijo Mikkonen on ensimmäinen miespuolinen kotitalousopettaja, joka valmistui kasvatustieteen maisteriksi ja kotitalousopettajaksi Helsingin yliopistosta vuonna 1991. Uran alkuvaiheessa hän oli Marttaliitossa projektisihteerinä 1988–1991 vastaten kolmivuotisesta nuorisotoiminnan Eväitä reppuun -kehittämisprojektista. Hän teki myös opetustyötä Keskuspuiston yläasteella Vantaalla sekä Käpylän yläasteella Helsingissä. Hänen otteensa oli jo silloin ennakkoluuloton, innovatiivinen ja toisia innostava.

Mikkonen on työssään vuosia huolehtinut elintarvikealasta kiinnostuneita nuoria löytämään alan koulutusta ja työssäoppimisen mahdollisuuksia. Hän tekee yhteistyötä osaavasti ja nuoria kunnioittavasti.

Tällä hetkellä Mikkonen työskentelee projektipäällikkönä Vantaan ammattiopisto Variassa. Hän toimii Varian Oppisopimus- ja työelämäpalvelut -yksikössä ammatillisen koulutuksen kehittäjänä. Lisäksi hän on toiminut Varian Nuorten aikuisten osaamisohjelmassa eli NAO:ssa ja auttanut nuoria löytämään suunnan elämälleen, opintoihin ja työelämään. Vuosina 2015–2016 hän toimi Nuoria osaajia Vantaan työmarkkinoille -hankkeessa. Ruokakulttuurikeskus Ruukku valitsi Mikkosen vuonna 2015 Vantaan Makumestariksi.

Omaa osaamistaan Mikkonen päivittää jatkuvasti. Opetustyönsä ohella Mikkonen on ollut aktiivisesti mukana Helsingin Kotitalousopettajat ry:n tilaisuuksissa usean vuoden ajan. Hän oli liiton Ammatillisen ja aikuiskoulutuksen toimikunnassa ja siellä mukana järjestämässä liiton syysseminaaria syksyllä 2015. Toimikunnassa Mikkonen toi osaamistaan, verkostojaan, asiantuntijuuttaan ja innostuneisuuttaan esille mukavalla tavalla, toiset upeasti huomioon ottaen.

Kuva: Markku Ojala

 

Jaa somessa.

Jätä vastaus