Koululaiskampanja tähtää kartonkisten juomatölkkien kierrättämiseen

0

Kartongista valmistettuja elintarvikepakkauksia valmistava tetra pak ja ympäristöjärjestö wwf haastavat suomen alakoulut kierrätyskilpailuun. Kampanjalla halutaan edistää kartonkisten maito- ja mehutölkkien kierrättämistä ja tukea wwf:n luonnonsuojelutyötä.

Koululaisille suunnattu kartonkikilpailu on Ruotsista Suomeen tullut konsepti. Mukaan on kutsuttu kaikki Suomen 1.–6.-luokkalaiset. Kilpailu alkaa elokuussa ja on käynnissä helmikuuhun saakka. Sen tavoitteena on kertoa kierrätyksestä ja innostaa koululaiset kierrättämään erilaisten tehtävien avulla. Luokka voi esimerkiksi vierailla paikallisella kierrätyspisteellä, ideoida kierrätyskampanjan sekä jakaa tietoa kierrättämisestä. Samalla oppilaat osallistuvat WWF:n eläinsuojeluprojektiin, jota Tetra Pak tukee. Kilpailua on mukana järjestämässä myös mehuja valmistava Eckes-Granini Finland.

“Kilpailun aikana koululaiset pääsevät itse suunnittelemaan tapoja edistää kierrättämistä kotona, koulussa ja vapaa-ajalla. Samalla opitaan hauskalla tavalla kierrätyksen merkityksestä ympäristölle”, Tetra Pakin ympäristöpäällikkö SARI HASSI kertoo.

”On tärkeää, että lapsille tarjotaan innostavia tapoja vaikuttaa ympäristöasioihin, sillä jo tutkimustenkin mukaan lapset ovat huolissaan luonnon nykytilasta”, sanoo WWF:n ympäristökasvatuksen asiantuntija ESSI AARNIO-LINNANVUORI.

Kierrätyksen maaottelu

Kartonkikampanja on järjestetty Ruotsissa jo usean vuoden ajan. Suomessa kampanja järjestetään ensimmäistä kertaa. Kartonkikilpailun tarkoituksena on innostaa kierrättämään ja kertoa kartongin eduista pakkausmateriaalina. Koska kilpailu järjestetään samaan aikaan Suomessa ja Ruotsissa, antaa se oivan tilaisuuden myös leikkimieliseen maaotteluun.

Kartongin kierrätys kannattaa

Kartongin kierrättäminen Suomessa on helppoa kattavan keräysverkoston ansiosta. Kierrättäminen myös kannattaa: kartongista valmistettu juomapakkaus on hyvin hyödynnettävissä, sillä se voidaan kierrättää uusiksi kartonkituotteiksi jopa seitsemän kertaa.

Kartonkikilpailun kotisivut: https://kartonkikilpailu.fi/

TETRA PAK on maailman johtava elintarvikepakkausten ja -laitteiden valmistaja. Työskentelemme tiiviisti asiakkaidemme ja tuottajiemme kanssa ja tarjoamme turvallisia, innovatiivisia ja ympäristön kannalta hyviä tuotteita jokapäiväiseen käyttöön sadoille miljoonille ihmisille yli 170 maassa ympäri maailman. Tetra Pakilla on yli 23 000 työntekijää yli 80 maassa. Uskomme liiketoiminnassamme vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen. Mottomme “SUOJAA KAIKKEA HYVÄÄ” kuvastaa visiotamme parantaa elintarvikkeiden turvallisuutta ja saatavuutta, kaikkialla. Lisää tietoa: www.tetrapak.com

WWF SUOMI on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa. Rakennamme tulevaisuuden, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa. wwf.fi

Jaa somessa.

Jätä vastaus