Luonto-Liitto tuo kiertotaloutta kouluihin

0

Luonto-Liitto aloitti keväällä kiertotalousaiheiset kouluvierailut eri puolilla Suomea. Kouluvierailijat kiersivät yläkouluissa oppitunneilla kertomassa kiertotaloudesta ja tavoittivat yli 3000 nuorta. Oppitunnit saivat opettajilta paljon kiitosta ja kehuja, joten niitä jatketaan tänä lukuvuonna. Katso tehdäänkö vierailuja myös sinun kaupungissasi ja tilaa vierailija omalle oppitunnillesi osoitteessa www.kiertotalousnetti.fi.

Vierailulla käytettävä tuntimateriaali on suunniteltu sopimaan useisiin eri oppiaineisiin. Oppitunnin jälkeen opettaja voi jatkaa oppilaiden kanssa kiertotalouden parissa valmiin opettajaoppaan avulla. Kiertotalousnetistä löytyy kotitalousopettajien käyttöön tehtävämateriaalia sekä tuntisuunnitelma. Muihin oppiaineisiin materiaalia päivitetään lukuvuoden aikana myöhemmin.

Kiertotaloudesta innostuneiden kannattaa myös osallistua Luonto-Liiton järjestämään kilpailuun. Palkintoina oppilaille on stipendejä ja kiertotalous-diplomeita. Kilpailutyötä voi työstää esimerkiksi ruoan tuotannon tai jonkin muun kotitalouteen sopivan aiheen näkökulmasta. Kilpailuun voi osallistua, vaikka luokassa ei olisikaan käynyt Luonto-Liiton kiertotalousvierailija. Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät osoitteesta: http://www.kiertotalousnetti.fi/oppilaille/kiertotalous-kilpailu

Luonto-Liiton kiertotaloushanketta tukee Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.

Teksti: Leena Koivula, Luonto-Liitto
Kuvien tekijät:
Rakentamassa kaupunkia: Riku Ounaslehto
Satokausikalenteri: Riina Pippuri
Kiertotalouskaupunki: Anna Kytömäki

Jaa somessa.

Jätä vastaus