Perinteikäs sahti uutuustietokirjan pääosassa

0

Sahti – elävä muinaisolut kuljettaa lukijansa olutmatkalle rautakaudelta nykypäivään ja kertoo, mikä tekee suomalaisesta sahdista ainutlaatuisen juoman. Runsaasti ja elävästi kuvitettu Sahti on ehdoton herkkupala kaikille sahdin ystäville, olutharrastajille, kotioluen valmistajille sekä kansanperinteistä, entisaikojen taidoista ja myös gastronomiasta kiinnostuneille.

Sahti ja sen sukulaisjuomat Pohjoismaissa ja Baltiassa ovat yhä valmistettavista oluista lähimpänä viikinki- ja keskiaikaista olutta. Nyt ilmestyvä Sahti on kansainvälisestikin laajin teos, joka kertoo näiden juomien – suomalaisen sahdin, virolaisen koduõlun, gotlantilaisen gotlandsdrickan ja norjalaisen maltølin – yhteisen historian.

Oluenpanon ja sahtityyppisten juomien synnystä edetään nykyisiin valmistustapoihin sekä kotimaisiin sahdinpanijoihin ja kaupallisiin valmistajiin. Sahdin tapakulttuurille on omistettu oma lukunsa, samoin sahdin ja ruoan suhteelle perinteisessä ja nykyaikaisessa suomalaisessa keittiössä. Lisäherkkuna esitellään kolmen tunnetun ravintolan laatimat, sahdin ympärille rakennetut ateriakokonaisuudet resepteineen.

Tekijät: Kirjan kirjoittajat, Mika Laitinen, Johannes Silvennoinen ja Hannu Nikulainen, ovat pitkän linjan olutharrastajia, joiden suhde sahtiin on pitkä ja lämmin niin tekijänä kuin nauttijanakin.

Kustannusosakeyhtiö Moreeni 2015. Sidottu, 222 sivua

Jaa somessa.

Jätä vastaus