Sinituote toi markkinoille kierrätysmuovista valmistettuja siivousvälineitä

0

Muovi ja sen ympäristövaikutukset ovat olleet viime aikoina suuria puheenaiheita. Sinituote toi elokuussa Suomessa markkinoille sarjan siivousvälineitä, joiden muovivarret on valmistettu sataprosenttisesti kierrätysmuovista. Uuteen SINI-sarjaan kuuluvat tiskiharja vaihtopäällä, WC-harja sekä kaakeliharja.

Suomalainen siivousvälinevalmistaja Sinituote Oy lanseeraa kierrätysmuovista valmistettuja siivoustuotteita. Uuteen sarjaan kuuluvat SINI-tiskiharja vaihtopäällä, SINI-WC-harja sekä SINI-kaakeliharja. Niiden muovivarret sekä wc-harjan kuppi on valmistettu kokonaan kierrätysmuovista. Uutuustuotteet tulivat laajasti myyntiin päivittäistavarakauppoihin elokuun alussa. Niiden värit ovat skandinaavisen tyylikkäät musta ja hopea sekä kauniit pastellinsävyiset lila ja vihreä.

Kierrätysmuovi kestää uuden muovin lailla

Sinituote käyttää elokuussa lanseeratun siivousvälinesarjan materiaaleissa kierrätysmuovia, joka on valmistettu Suomessa hyödyntämällä kuluttajien muovijätettä. Muoviroskat kerätään taloyhtiöiden sekä kauppojen pihoilta löytyvistä muovinkeräyspisteistä, lajitellaan ja puhdistetaan ja lopulta niistä valmistetaan uutta muoviraaka-ainetta. Tiski- ja wc-harjojen valkoisissa harjarungoissa on käytetty uusiomuovia, joka on valmistettu teollisuuden kierrättämästä muovimateriaalista.

”Kokeilimme pitkään eri ratkaisuja vaihtoehdoiksi neitseelliselle muoviraaka-aineelle. Haasteena oli saada pitkäikäinen, teknisesti toimiva, vettä ja kosteutta kestävä tuote, joka täyttää tiukat laatukriteerimme ja kestää käytössä yhtä pitkään kuin perinteiset tuotteemme. Lopulta löysimme kierrätysmuovista ratkaisun, joka sopii tuotantoomme. Nyt voimme ilolla luvata kuluttajille kierrätysmateriaalista valmistettujen tuotteiden kestävän yhtä hyvin käytössä kuin uudesta muovista valmistettujen tuotteiden”, Sinituotteen muovituotannon johtaja Jarkko Heino kertoo.

Kiertotalous antaa muoville uuden elämän

Suomalainen käyttää keskimäärin 80 kiloa muovia vuodessa. Valtaosa siitä kulutetaan teollisuudessa ja rakentamisessa. 80 kilosta noin neljäsosa, 20 kiloa, on kotitalouksien pakkausmuovia. Muovi ei kuulu mereen, luontoon, eikä kaatopaikalle, mutta useissa käyttökohteissa se on erinomainen ja kestävä raaka-aine. Kiertotalous takaa muoville uuden elämän, kun muovituote on tullut tiensä päähän. Kierrätysmuovista valmistetut SINI-siivousvälineet ovat elinkaareltaan pitkäikäisiä ja ne kestävät käytössä jopa vuosia. Lopulta ne voidaan kierrättää energiajätteenä.

” Luonnon kuormittuminen ja muoviroskan lisääntyminen on globaali ongelma, jota jokainen voi omilla valinnoillaan hillitä. Muovipakkaukset kuuluu kierrättää, ja kiertotaloudessa muovimateriaalia voidaan käyttää uudelleen. Me Sinituotteella haluamme olla edelläkävijä kierrätysmuovin käytössä, ja kannustamme kaikkia suomalaisia kierrättämään oman kotitaloutensa muoviroskat. Sinituote voi antaa suomalaisten muoviroskille uuden elämän siivousvälineessä, joka kestää käytössä vuosia”, Sinituotteen markkinointipäällikkö Johanna Hamro-Drotz sanoo.

SINI-tiskiharja vaihtopäällä

100 % kierrätysmuovista valmistettu tiskiharjan varsi. Harjasten materiaali nailon. Värit: lila, oliivinvihreä, musta, harmaa ja hopea. Suositushinta: 2,50 euroa.

SINI-WC-harja reunusharjalla

100 % kierrätysmuovista valmistettu WC-harjan kuppi ja varsi, jossa erityinen WC-pytyn reunan alle ulottuva harjaosa. Harjasten materiaali polypropeeni. Värit: lila, musta ja hopea. Suositushinta: 8,50 euroa.

SINI-kaakeliharja

100 % kierrätysmuovista valmistettu kaakeliharja keittiön ja kylpyhuoneen kaakelipintojen puhdistamiseen. Harjasten materiaali nailon. Värit: musta ja hopea. Suositushinta: 9,90 euroa.

Lisätietoja:

Jaakko Valkiainen, Sinituote Oy

jaakko.valkiainen@sinituote.fi

+358 50 530 4469

www.sinituote.fi

Sinituote Oy on suomalainen perheyritys, joka on toiminut nykymuodossaan vuodesta 1988 lähtien. Erityisesti siivousvälineistään tunnetun yrityksen historia yltää aina 1940-luvulla saakka. Sinituote panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen ja tuo jatkuvasti markkinoille uusia välineitä kodin siivouksen, järjestyksen ja toimivuuden ylläpitoon. Yrityksen tavoitteena on tehdä suomalaisten kotien arjesta helpompaa. Ympäristöystävälliset SINI-tuotteet ovat kestäviä ja pestäviä, ja ne on kehitetty suomalaisille sisustusmateriaaleille ja suomalaisille kodeille. Valtaosa yrityksen markkinoimista tuotteista on kotimaisia Avainlipputuotteita. Sinituote Oy muodostaa yhdessä tytäryhtiöidensä kanssa monialaisen SINI-konsernin.

Jaa somessa.

Jätä vastaus