Taikinan taju innostaa lapsia leipomaan yhdessä – 23.8. alkaen Hotelli- ja ravintolamuseossa

0

Yhdessä leipominen on pääosassa Hotelli- ja ravintolamuseon syksyn 2018 näyttelyssä. Lapsille suunnatussa Taikinan taju -näyttelyssä lähdetään seuraamaan taikinan matkaa raaka-aineista valmiiksi tuotokseksi. Näyttely nostaa esille suomalaisia suolaisia ja makeita klassikkoleivonnaisia, kuten riisipiirakat ja mokkapalat, mutta kertoo myös maailman makujen vaikutuksesta leivontaan.

Taikinan taju -näyttely on toiminnallinen ja korostaa aistien merkitystä ruoanlaitossa. Jokaisessa näyttelyn tilassa on tehtäviä. Kokeillaan sämpylän pyöritystä ja pullapitkon letitystä, etsitään alkuperämaata eri leiville sekä tunnistetaan leivontavälineitä ja niihin liittyviä ääniä. Lopuksi voi jättää muiston omasta suosikkileivonnaisestaan.

Näyttely on suunnattu lapsille ja se tukee alakoulujen ruokakasvatusta, mutta siitä oppivat myös vanhemmat. Leivonta on sekä tärkeä arjen taito että hauskaa ja siitä voivat nauttia kaikenikäiset. Näyttelyssä halutaan korostaa, että jokaiselle löytyy omiin taitoihin sopivia tapoja leipoa.

Näyttely avautuu Hotelli- ja ravintolamuseossa Helsingin Taiteiden yönä 23.8.2018. Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry ja Dr. Oetker Suomi, jonka avulla toteutetaan muun muassa maksuttomia työpajoja alakouluryhmille. Alle 15-vuotialle on vapaa pääsy näyttelyyn.

Lisätietoja:
Näyttelyn tuottaja, museolehtori Merja Nummi

Jaa somessa.

Jätä vastaus