Tieteessä tapahtuu – Tiederavintola avattu

0

Tiederavintola on avattu Tiedekeskus Heurekaan Vantaalla. Maaliskuun avajaisissa oli tarjolla yllätyksiä, tieteellisiä kokeiluja, makuaistimuksia ja uutuuksia. Ravintolassa on lupa leikkiä ruoan kanssa, niin aikuisten kuin lastenkin. Tervetulojuoma kuohui erivärisissä kannuissa. Juoman kanssa tarjoiltiin pientä naposteltavaa, makuaistia helliviä makuja. Puheiden jälkeen alkoi kutsuvieraitten tutustumismatka Tiederavintolan saloihin.

Avajaisissa oli mahdollisuus tutustua ja osallistua tieteen maailmaan. Siellä oli muun muassa lapsille suunnattu toiminnallinen tiedepiste, jossa oli muun muassa kananmunan valkuaisen värjäyspiste. Kananmunien rikkomisen sekä valkuaisen ja keltuaisen erottamisen jälkeen, lisättiin valkuaiseen punakaalin lientä – hokkus pokkus – se värjäytyi lilaksi. Kun siihen lisättiin sitruunan mehua, väri muuttui taas, turkoosiksi. Kokeile tätä temppua kotitalousopetuksessa oppilaittesi kanssa, yllätyt itsekin! Aikuisille oli muun muassa olutpiste, jossa oluen valmistukseen oli käytetty leipää.

Tarjollepanoon oli kiinnitetty erityistä huomiota. Juomamaistiaisia oli laitettu koeputkiin hauskasti esille eri tasoille ja vitriineistä löytyi lamppupalloissa juomaa. Tarjoilujen vieressä oli kirjoitettuna faktaa eri asioista. Asiakkaille suunnatut ruoat olivat kivien päällä kauniisti tarjolla. Makuyllätyksiä oli luvassa. Jälkiruoassa, macaronsit ja sirkat jäätelössä, antoivat suutuntuman ruokailijalle.

Heurekan Tiederavintolan esittelyssä sanotaan: ”Tiederavintola, jollaista ei ole Suomessa vielä nähty. Tiederavintola uskalluttaa, oivalluttaa ja viisastuttaa vieraitaan. Haluamme innostaa asiakkaitamme kokeilemaan, maistamaan ja yllättymään. Ravintolassa on tarjolla tuttujen makujen lisäksi aina jotakin uutta kokeiltavaa. Rakastamme omituisuuksia ja tarjoilemme asiakkaillemme ravinnon lisäksi kokemuksia. Meillä on lupa leikkiä ruoalla, kokeilla, maistaa ja oppia uutta. Suhtaudumme rohkeasti myös uusiin ruokainnovaatioihin ja tarjoamme niitä ensimmäisten joukossa.” Lupaus lunastettiin. Mene sinäkin kokeilemaan uutta ja innovatiivista ruokaa!

Teksti ja kuvat: Heli Valli, KM, laaja-alainen erityisopettaja

Jaa somessa.

Jätä vastaus