Villiruoka valloittaa kouluissa syksyllä 2014!

0

ENSI SYKSYNÄ puhutaan kouluissakin villiruuasta. Villiruoka saadaan suoraan villistä luonnosta. Villiruoka on marjoja, sieniä, riistaa, poroa, villikalaa, -vihanneksia ja -yrttejä.

Tavoitteena on herättää lapset huomaamaan, mitä kaikkea ruokaa meillä on saatavissa metsistämme, vesistämme ja pientareilta. Maakuntien omat erikoisuudet auttavat ymmärtämään oman paikkakunnan perinteitä.

Villiruokaviikkojen toteutus lähtee luontevasti koulujen kotitalousopettajista, joilla on myös myös yhteyksiä paikkakunnan muihin aktiivisiin toimijoihin ja tuottajiin. Parhaimmillaan viikot ovat yhdistelmä, jossa myös liikunnan ja biologian kouluopetus ja kouluravintolat tekevät tiivistä yhteistyötä.

Villiruokasyksy huipentuu viikolle 49, koulujen itsenäisyyspäiväjuhliin, jossa paikalliset villiruoat ovat mahdollisimman monilla lautasilla.

ELO-säätiön eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön kouluruokailuverkosto (School Meal Network) jalostaa eri tahoilla tuotettua materiaalia osaksi opetusta ja kouluruokailua. Materiaalipaketit valmistuvat elokuussa. Parhaimmillaan villiruokaviikot ovat elämyksellisyyden esiinmarssi, yhteistä oppimista uusin menetelmin, olemassa olevaa hyödyntäen, paikallisia erikoispiirteitä ja osaajia korostaen, maaston mukaan.

Jaa somessa.

Jätä vastaus