Vinkki kotitalousopettajayhdistysten yhteistyökumppaneista

0

SAVONLINNAN SEUDUN KOTITALOUSOPETTAJAYHDISTYS on hyvin pieni yhdistys ja olemme useina vuosina todenneet, että yhteistyössä on voimaa. Paikallisten muiden yhdistysten kanssa olemme järjestäneet mm. gluteenittomia leivontailtoja paikallisen keliakiayhdistyksen kanssa. Tällöin Keliakialiiton aluesihteeri, joka on koulutukseltaan ravitsemusterapeutti, on aluksi pitänyt lyhyen luennon keliakiasta ja sitten joko hän tai kotitalousopettaja on käynyt reseptit läpi, jonka jälkeen on päästy leipomaan. Tällä tavoin osallistujia on enemmän ja illan aikana tulee vaihdettua lukuisia vinkkejä osallistujien kesken. Tunnelma on ollut leppoisa ja maistiaisten aikana on ihasteltu ja nautittu onnistuneita leivonnaisia. Myös kustannukset jäävät kohtuullisiksi, kun jakajina on kaksi yhdistystä.

Vastaavalla tavalla yhteistyössä olemme joskus aiemmin järjestäneet yleisöluentoja. Muutama vuosi sitten aiheena oli elämänhallintaan liittyvä aihe ”Ajattele positiivisesti – kokeile edes”. Luennoitsijana oli lääkäri, joka oli erikoistunut NLP-kouluttajaksi. Toisella kerralla aiheena oli ”Sisäilma” ja luennoitsijana oli Allergia- ja astmaliiton aluesihteeri. Näinä kahtena kertana yhteistyökumppaneina oli paikallinen Allergia- ja astmayhdistys.

Lähes kaikilla paikkakunnilla toimii myös Martat ja Maa- ja kotitalousnaiset ja myös nämä yhdistykset voisivat olla kiinnostuneita yhteistyöstä. Suosittelen lämpimästi!

Heli Kukkohovi
Savonlinnan seudun kotitalousopettajayhdistyksen pj

Jaa somessa.

Jätä vastaus