Vuoden gluteenittomaksi tuotteeksi Pirkka gluteeniton pullataikina

0

Vuoden gluteenittomaksi yritykseksi valittiin Kakkutupa, kunniamaininnan sai Lihajaloste Korpela.

Vuoden 2017 gluteenittomaksi tuotteeksi on valittu Kesko Oyj:n Pirkka gluteeniton pullataikina. Vuoden 2017 gluteeniton yritys tunnustuksen sai puolestaan Kakkutupa Oy ja kunniamaininnan Lihajaloste Korpela Oy. Tunnustukset julkaistiin Lautasella 2018 -messuilla perjantaina 27.4.

Kilpailun avulla haluamme osoittaa arvostusta ja tunnustusta nopeasti kehittyvälle gluteenittomalle toimialalle ja sen toimijoille sekä kannustaa jatkuvaan tuotekehittelyyn, kertoo Keliakialiiton toiminnanjohtaja Leila Kekkonen.

Vuoden gluteenittoman tuotteen valintakriteereinä ovat maku, ulkonäkö, uutuusarvo, monipuolinen käytettävyys, ravitsemuksellinen merkitys, saatavuus ja hinta. Tunnustuksen saajaksi tuli kuluttajilta 13 eri ehdotusta, joista raati valitsi voittajaksi Pirkan gluteenittoman pullataikinan.

Raati perusteli valintaansa: ”Gluteeniton pullataikina on loistava uusi innovaatio. Se on kätevä tuote, josta saa nopeasti pyöräytettyä pullat itselle tai vieraille. Gluteenittoman pullan leipominen on usein haasteellista, mutta tämä valmistaikina takaa onnistuneen lopputuloksen.”

Vuoden gluteeniton yritys/palvelu -kilpailussa huomiota kiinnitetään yrityksen tuotekehittelyyn, tuotteiden turvallisuuteen ja laatuun, tuotevalikoiman monipuolisuuteen, innovatiivisuuteen sekä palvelun saatavuuteen ja asiakaspalveluun. Ehdolle tarjottiin 10 eri yritystä. Raati valitsi yksimielisesti voittajaksi Kakkutuvan, jota myös kuluttajat ehdottivat eniten.

Kakkutupa on Helsingin Konalassa toimiva täysin gluteeniton konditoria-leipomo, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2010. Leipomolla on laaja valikoima erilaisia gluteenittomia tuotteita. Leipomon yhteydessä toimii myymälä ja pieni kahvila.

Raati perusteli valintaansa: ”Tuotteet ovat ammattitaidolla tehtyjä, maukkaita ja erilaisia kuin muilla. Tuotevalikoima on monipuolinen. Tuotteet ovat niin herkullisia, että niitä toivotaan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.”

Raati päätyi antamaan Vuoden gluteeniton yritys/palvelu -kilpailussa kunniamaininnan Lihajaloste Korpelalle. Raati perusteli valintaansa: ”Lihajaloste Korpela on panostanut viime aikoina kiitettävästi gluteenittomuuteen. Yritys on tuonut markkinoille kotimaisia gluteenittomia valmisruokia, kuten broilerinugetteja, joita ei ole aiemmin ollut markkinoilla. Tuotteet ovat maukkaita ja käteviä käyttää.”

Lisätietoja:
Keliakialiiton toiminnanjohtaja Leila Kekkonen, p. 050 3210 464
Kuvat: Pirkka gluteeniton pullataikina ja Kakkutuvan kakku.
Logot: Vuoden 2017 gluteeniton tuote ja Vuoden 2017 gluteeniton yritys

Jaa somessa.

Jätä vastaus